<< Към всички новини

Завърши почистването на р. Църна бара в кв.“Требич“

11/07/2019
Card image cap

Завърши почистването и осигуряването на проводимостта  на общо 880 метра от речното легло на р. Църна бара в кв.“Требич“.

Беше реализизрано почистване на бреговете и коритото на р. Църна бара от растителност и смесени отложения, които затрудняват проводимостта  в участъка  от "Околовръстен път" до вливането й в р. Блато.  Почистени са  580 м. по  течението на реката и 300 м.  срещу течението .

Дейността е включена в годишната  Програма за планово почистване на речни корита, преминаващи през територията на Столична община. Ежегодно Столичната община изпълнява Програмата за планово почистване на речните корита в урбанизираната територия на общината. За тази година  ще се почистят и ще се осигури проводимостта на водата в над 160 участъка от речни корита с дължина около 95 километра, включително и целогодишна поддръжка на реките в централната градска част.

Работи се  и по течението на река Суходолска в участъка започващ от моста при надлез „Надежда“ до бул.“Илиянци“- 300 м., както  реките Владайска и Перловска в централната градска част, р. Подгумерска в район „Нови Искър“, р. Какач в район „Връбница“, р. Банишка в район „Витоша“ и отводнителни канали в район „Кремиковци.

Дейностите започнаха през месец май 2019 г, а  общият размер на средствата от 1 579 293 лева е осигурен от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.