<< Към всички новини

Кметът на район „Надежда“ ще възложи възстановителни дейности на настилката на четирите моста в Северен парк

20/01/2021
Card image cap

Кметът на район „Надежда“ ще възложи възстановителни дейности на настилката на четирите  моста в Северен парк

 

Ще възложа възстановяване на ерозиралото покритие на настилката на четирите моста в Северен парк за сметка на изпълнителя на ремонтните дейности, това каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ по повод необходимост от извършване на възстановителни дейности.

Сформирах експертна група, която да предложи ново техническо решение за настилките, съобразно усиленото им натоварване с велосипеди, ролери и скейтбордове.
Въпреки категоричното становище, че мостовите съоръжения не са подходящи за екстремни изпълнения, наблюдаваме подобна тенденция след ремонта на парка. Това доведе и до нарушаване на естественото тревно покритие в близост до мостовете, допълни той.

Кметът каза, че при изпълнение на ремонтните дейности на мостовете в Северен парк, са заложили следното:


Ø Положихме геоклетки за спиране на ерозията по хълмовете
Ø Използвахме армирана тераколена замазка за настилката
Ø Използвахме маркировъчна боя (студен шприц пластик)
Ø  Запазихме архитектурния облик на Северен парк, включително мостовете, в унисон с виждането на носителя на правата и първи архитект на Северен парк – арх. Радославов.

Подновяването на настилката на четирите моста в Северен парк ще се реализира при подходящи атмосферни условия.

Припомняме, че проектът на скейт парк в Северен парк, внесен от Федерацията по скейтборд, зае трето място и не получи финансиране в рамките на проект „София избира“, въпреки доказания интерес на децата и младежите към подобни активни дейности на открито.