Новини

<< Към всички новини

Определени са победителите от проекта „Децата славят Иван Вазов“

09/11/2020
Card image cap

Учениците от 102 ОУ „Панайот Волов“ във възрастова група 2 клас и 101 СУ „Бачо Киро“ във възрастова група 6 клас заеха първите места в  районния етап на проекта „Децата славят Иван Вазов“.

Носителите на призовите места бяха класирани от жури в състав преподаватели по български език и литература, режисура и театър от Цeнтър за изкуства и култура-София и представители на районна администрация „Надежда“.

 

Възрастова група - втори клас:

I – во място: 102 ОУ "Панайот Волов" с учител Кристина Николова-Манова

II – ро място: 54 СУ "Св. Иван Рилски" с учител Таня Атанасова

III – то място: 16 ОУ "Райко Жинзифов" с учител Мелят Хюсеинова и   15 СУ "Адам Мицкевич" с учител Иван Илиев

 

Възрастова група - шести клас:

I – во място: 101 СУ "Бачо Киро" с учител Екатерина Евгениева -Тодорова

II – ро място: 63 ОУ "ХРИСТО БОТЕВ" с учител Стефан Илиев

III – то място: 102 ОУ "Панайот Волов" с учител Маргарита Харизанова и 141 ОУ "Народни будители" с учител Цветелина Славова

 

Конкурсът се проведе по повод 1 ноември - Ден на народните будители и 170 години от рождението на Иван Вазов. Участие в него взеха 16 отбора от втори и шести клас от училищата на територията на район „Надежда“. Под ръководството на своите учители, те показаха знания относно живота и творчеството на Патриарха на българската литература.

Всички участници получиха публичност на заснетите от тях тематични видеоклипове в профила на район „Надежда“ в социалната мрежа. ЛИНК

Район „Надежда“ поздравява всички ученици за проявените любознателност, креативност и ентусиазъм! Конкурсът ясно показа значимо надграждане на знанията на учениците, заложени в основните учебни програми. Пожелаваме им да съхранят тези свои ценни качества и в бъдеще!

Район „Надежда“ благодари на учителите – нашите съвременни будители, които подготвиха участниците в надпреварата! Изразяваме нашата признателност за това, че подкрепят бъдещото поколение българи като личности, носители на патриотичен дух и самосъзнание за национална идентичност!