Новини

<< Към всички новини

172 ДГ „София“ ще възобнови учебно-възпитателна дейност на 8 юни

27/05/2020
Card image cap

На 8 юни , 172 ДГ „София“ ще възобнови учебно-възпитателна дейност при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания.
Отварянето на градината беше временно възпрепятствано от сериозен и планов ремонт на „Топлофикация“ ЕАД, част от тяхната Инвестиционна и Ремонтна програма за 2020 г. Останалите 11 градини в район „Надежда“ възстановиха своята дейност на 26 май, при стриктно спазване на противопидемичните мерки.
По време на организирана среща между инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда", родители, Иванка Иванова, директор на 172 ДГ и представители на ръководството на „Топлофикация“ ЕАД се постигна съгласие за предсрочно изпълнение на рехабилитацията на топлопреносната мрежа, която е в непосредствена близост до детската градина.
„Вярвам, че сме тук в името на децата. Гарантирам, че всеки от нас ще положи максимални усилия, за да разрешим тази ситуация. “, каза инж. Димитър Димов по време на срещата.
Ръководството на „Топлофикация“ ЕАД пое ангажимент да работи ускорено и в сгъстен график , за да изпълни ангажимента си 20 дни по-рано от предвиденото. „Извиняваме се за причиненото неудобство и забавяне, но инвестиционните ремонти са изключително важни за повишаване качеството на услугата и намаляване броя на аварийните ремонти по време на активния отоплителен сезон. С общи усилия, ще преодолеем обстоятелствата, сред които са обявеното извънредно положение до 13 май, в което "Топлофикация" извършваше само аварийни ремонти, както и невъзможността да работим по време на обичайния неинтензивен летен режим на детките градини.
„172 ДГ е в пълна готовност да отвори врати за своите над 200 възпитаници. След като приключи ремонта на топлопреносната мрежа, екипът ще стартира работа при най-високо ниво на безопасна и здравословна среда. Информираното съгласие за посещение на градината и споделената отговорност към здравето ни остават на първи план.“, каза директорът на детското заведение Иванка Иванова.
Отново благодаря на всички, които се включиха в дискусията и намирането на решение от първия ден . Доказахме, че заедно работим активно, градивно и ефективно, допълни инж. Димов.