Новини

<< Към всички новини

Стефан Вълдобрев е сред обичайните заподозрени любимци на „Надежда“

04/06/2019

Стефан Вълдобрев е сред обичайните заподозрени любимци на „Надежда“

 

Композиторът на „По-полека“, Стефан Вълдобрев гостува в 101 СУ „Бачо Киро“ по време на редовните  срещи с популярни творци от сферата  на изкуството и културата. Инициативата се реализира  по идея и с активното участие  на Ванеса Гуджова от 11 "а" клас.

Стефан Вълдобрев разказа интересни моменти и спомени от своя училищен живот на десетки  ученици, запленени от магията  на музиката, театъра и киното.  В  истински дебат за реалния живот, ценностите и проблемите на децата и младите хора, гостът разказа и  интригуващи моменти от представянето на новия клип от албума “Самонедейменервиратака (Пикник)“, заедно с „Обичайните заподозрени“.

„В един момент трябваше да си сложим име, защото бяхме като оркестър без име. Звъннах на Ванката за участия и той ме пита „С кого ще свирим?, отговарям с Тунджи, Еко и Миро“, а той „Аа.. обичайните заподозрени“, така се появи името“, с усмивка отговори Стефан на  въпрос,  зададен от  ученическата публика.

Забавните истории и вълнението сред младежите, отстъпиха място на сериозни теми като проблемите и възможностите пред съвременното театрално изкуство.  Какъв е пътят на един бъдещ творец,  попитаха своя гост младите хора от 101 СУ „Бачо Киро“.  

Екипът на район „Надежда“ вярва,  че  младите хора трябва да имат реални възможности да развиват своя талант и подобни редовни срещи със силни, смели и добри хора могат да им дадат  надежда и кураж, за да реализират своите собствени мечти!

Стефан Вълдобрев е български актьор, композитор, автор и изпълнител на песни, филмов режисьор. Завършил е Националната академия за театрално и филмово изкуство в София.

Той създава оригинална музика за над 20 филма и 70 театрални постановки, за които е отличен с престижните театрални награди „Аскеер“, „Икар“, „МаксиМ“, както и награда на Обществото на независимите театрални критици за „артистизма, изяществото и нежността” на спектакъла „Малка пиеса за детска стая” (2008 г.)