<< Към всички новини

Столична община подкрепя жените с репродуктивни проблеми с благотворителен концерт

11/09/2019
Card image cap

Столична община подкрепя жените с репродуктивни проблеми с благоворителен концерт

На  18 септември, от 19:00 в Зала 1 на Националния дворец на културата, ще се проведе деветото  издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2019” с участието на обичани български изпълнители.

Фестивалът е част от празничната програма за Деня на гр. София и е в подкрепа  на жени с репродуктивни проблеми под надслов “Да сверим биологичния си часовник навреме“. Същността на информационната кампания е насърчаване на жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Тази  кампания  е подкрепена от Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ и Фондация „Мечта за дете“.

В гала-концерта на финала ще се състезават 14 песни. Фестивалът има за цел да съхрани българската популярна песен и да популяризира нови, създадени специално за конкурса, в поп и рок стил.

Участниците в конкурса са Емилия Валенте, Вяра Панталеева, трио Вива, група Penzoff - Северна Македония, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Силвия Кацарова, група Спринт, както и специалистите по репродуктивно здраве, подкрепящи кампанията.

Жури от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, ще участва в избора на песните, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н.до 14).

Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).Събраните средства ще бъдат насочени към първия етап от кампанията – изработване и разпространение на материали в здравните заведения с информация за подробния информативен панел от кръвни изследвания на определени хормони.

Пожелаваме успех на 14-те финални песни и на всички български автори и изпълнители в мисията за съхраняване на българската песен и култура и създаване на нова българска музика, които ще бъдат представени на живо с фестивален оркестър на Гала вечерта на 18 септември в Зала 1 на НДК.

 

Билети могат да бъдат закупени от касата на НДК и мрежата на Ивентим.

 

 За повече информация: www.sofiasong.bg

 

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община  за 2019 година и Културната програма на Министерството на културата

 

Кампания биологичен часовник