<< Към всички новини

Открит урок по приготвяне на хляб заплени четвъртокласници от 101 СУ „Бачо Киро“

21/03/2023
Card image cap

Открит урок по приготвяне на хляб заплени четвъртокласници от  101 СУ „Бачо Киро“

Четвъртокласници от 101 СУ „Бачо Киро“ взеха участие в открит урок по приготвяне на хляб (Breaducation) в „Учебна кухня“ към Фондация „Светът на Мария“ .

Учениците имаха възможност да се запознаят с магическия ритуал по създаване на хляб -   първо старателно почистиха ръцете си,  след това кандидат-пекарите запретнаха ръкави- сложиха престилки, шапки и ръкавици. С помощта на  собствениците на успешна пекарна в Уотлингтън, Англия -  Кити и Алекс Тейт,  децата  приготвиха вкусни фокачи и пици.  Авторите на програмата разказаха за своя път дотук - създават смес от брашно, мая и сол, към която се добавя единствено вода, наречена Kitty’s Kits. След като започват да продават пакети с тази смес, те забелязват, че клиентите проявяват огромен интерес към нея. Заедно решават да организират обучителни класове в различни училища в Англия, за да запознаят повече хора с магията по приготвяне на хляб.

 „Открите уроци са  една интересна възможност да покажем на  децата  процеса по приготвяне на хляб в домашни условия - като алтернатива на индустриално произведения хляб в магазините. Радвам се, че именно ученици от район „Надежда“ са наши специални гости!“, каза Миряна Маламин-Сирийски, програмен директор на Фондация „Светът на Мария“.

Подобни практически занимания  оставят  много положителни емоции сред децата, затова ще продължим да развиваме техния  творчеси  потенциал и знанията за здравословен начин на живот.