<< Към всички новини

Кметът на район "Надежда" се срещна с ученическия отбор на район „Надежда“, който победи в първия „Спортен куиз“ на Столична община

21/03/2023
Card image cap

Победата на ученическия отбор на район „Надежда“ в първия „Спортен куиз“ на Столична община е повод за гордост и планиране на нови съвместни проекти в областта на спорта.

инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда", заедно с Председателя на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева, поздравиха учениците и техните преподаватели от четирите средни училища в район „Надежда“ – 15 СУ „Адам Мицкевич“, 54 СУ „Св. Иван Рилски“, 101 СУ „Бачо Киро“ и 153 СУ „Неофит Рилски“ . "Вярвам, че положените усилия в подготовката за състезанието заслужаваат стимул – затова всеки от учениците, които представиха „Надежда“ - получи ваучер-подарък за спортен магазин и специална грамота от нашия екип, каза инж. Димитър Димов. 

"Искрени благодарности към целия отбор „Надежда“ : капитанът Иван и Пламен от 153 СУ „Неофит Рилски“, Дейвид и Радослав от 15 СУ „Адам Мицкевич“, Кристин, Лъчезар и Мариан от 54 СУ „Св. Иван Рилски“, Алекс, Петя и Димитър от 101 СУ „Бачо Киро“, сподели той. 

"Благодаря за професионализма на техните учители: Светлана Шойлева и Веселина Василева от 153 СУ "Неофит Рилски", Методи Киричков и Александър Александров от 54 СУ „Св. Иван Рилски“, Румяна Предова от 15 СУ „Адам Мицкевич“, както и Роза Тренева, Иван Христов, Таня Тинчева, П. Илиев и Димитър Александров от 101 СУ "Бачо Киро", допълни той.

„Не забравяйте, че в наше лице имате партньори в реализирането на спортните и младежки мечти. Вярвайте в себе си – вие сте бъдещето на нашия град и държава.“ , каза още той по време на емоционалната ми среща с победителите. 

„Вашият младежки ентусиазъм и идеи за развитие на спортната инфраструктура в София ще ни помогнат да обогатим календара на Фондация „София-европейска столица на спорта“. Заложили сме над 100 спортни събития в календара за тази година, които ще подкрепят титлата на нашия град „Световна столица на спорта“ за 2024 г. Запазете победния си устрем за следващите срещи и спортни събития, които ще реализираме в районите „Надежда“, „Люлин“, „Илинден“, „Връбница“, „Нови Искър“, „Банкя“ и „Красна поляна“. Заедно с кметовете на тези райони ще се срещнем лично с вас, за да чуем вашата визия за спорта в районите им. Не забравяйте, че отборът, който предложи най-интересни идеи за спортно събитие в града ще получи възможност да посети Европейския парламент в Брюксел.“, заяви Татяна Георгиева на младежите. 

Предстоят срещите ми с учениците от 11 и 12 клас в четирите училища, на които ще обсъдим идеите им за спортни събития в район „Надежда“.

15 СУ "Адам Мицкевич"

101 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "БАЧО КИРО"

54 СУ

153 ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ "НЕОФИТ РИЛСКИ"