<< Към всички новини

Космическият лагер в Турция посрещна 12 деца от район „Надежда“

09/08/2022
Card image cap

Космическият лагер в Турция посрещна 12 деца от район „Надежда“

 

 

Дванадесет деца от Школата по английски език към Център за изкуства, култура и образование "София" изживяват незабравими емоции в Международния космически лагер " Space Camp Turkey". Учебно-тренировъчният център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, се намира в гр. Измир, Турция.

Тази година участието им стана възможно благодарение на техния ръководител г-жа Елена Неделчева, финансовата подкрепа на Сдружение "Надежда-ЦРД" / Nadejda-CRD Sdrujenie, Американска фондация за България - American Foundation for Bulgaria и много други спонсори.

Основната цел на космическия и научен център за обучение Space Camp Turkey е да мотивира млади хора от цял ​​свят да се развиват в областта на науката и технологиите.

Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, младежите развиват умения за работа в екип, ефективна комуникацията и лидерски качества у себе си в динамична и вдъхновяваща среда.

Занятията в лагера включват реални тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите, както физическа, така и интелектуална и психическа.

След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.